VANESSA , HOOKERS – Rock Café 6.9.2002

bruno_eTak už je to definitivní, ty R.U.M.aři se zbláznili. Jasná věc. Metal je mrtvej, kašlem na to, přeorientováváme se na elektroniku !!! Ať žije EBM scéna ! No, ba né, tak horký to zatím není. I když Aleš už vlastně s touhle scénou koketuje delší dobu….no posuďte sami, podle výběru kapel na rozhovory. Tak dost narážek na kolegu, neboť popud vyrazit na českou legendu elektronického nářezu vyšla vlastně ode mne. (Ale já dostal impuls pro změnu od Sokola (Zdravíme!)). Prostě mě zajímalo, zač je toho elektronika a navíc, jak už padlo výše VANESSA je legendární. vanessaPosilněni jedním či dvěma pivy jsme přišli celá výprava (tj. já a Aleš se setřenkou) do Rock Café přesně v době, kdy to na sále začínala roztáčet předkapela. Dovolím si citovat Aleše „To co hrajou na ty bicí, bych mohl hrát i já“. A nebylo to v tom, že by Aleš byl nějaký hudební tvůrce-génius (i když platí : HLENOHNIS Rules !!!). Prostě oni HOOKERS nás nezaujali, tak jsme je nadále nesledovali. Po kapku delší pauze přišla ale na řadu již hvězda večera VANESSA. A musím uznat, že od začátku byl znát nejen hudební potenciál, téhle družiny. Náhul jak se patří. Kombinace tvrdých riffů a elektronické syrovosti dává dohromady výsledný efekt, jaký mohou VANASSE závidět leckteré metalové party. Také přístup členů byl na patřičně profi úrovni. Ale nemyslete si, že šlo o jakýsi metal s disko spodkem. To teda ne, takhle jednoduché to nebude. VANESSA má zatraceně svojskej ksicht. Strhující vystoupení ! Všem vřele doporučuji.

Myslím, že všichni se skvěle bavili od první pecky „Jimmy Jones“ až po poslední, naprosto kultovní šlágry „Prokopat se ven“ a „Kolumbie“. Vše podpořeno stylovými texty a dobrým zvukem. A navíc byl set proložen „zajímavými“ tanečními kreacemi zpěváka alá Elvise. A jako bonbónek byl koncert proložen i několika písněmi od spřáteleného (částečně personálně splývajícího ?) projektu GUN DREAMS, které vyzněly trochu jinak a to nejen kvůli anglickým textům a jinému hlasu u mikrofonu. Zkrátka jízda jak se patří ! Fakt už nevím, jak vás mám víc navnadit k návštěvě nejbližšího koncertu VANESSY ve vašem okolí. Kdo slyšel či viděl, určitě chápe…..

Playlist: Jimmy Jones,Buď Jidáš, Ztrácím kontakt, Jan Stihomam, Jedu do pekla, Když motorkářovi jebne, Mikronaut, Der Mussolini (od GUN DREAMS) + nějaká jiná pecka od GUN DREAMS, Kung-fu filmy, dvě nové skladby neznámého jména,

Přídavky: Bisociál, Prokopat se venDruhý přídavek: Kolumbie

MarDuk ( + playlist ALL)

2 thoughts on “VANESSA , HOOKERS – Rock Café 6.9.2002”

  1. nejsou to náhodou hrubky? „… písněmi …, které vyzněliiiii“ nebo „nejbližšího koncertu VANESSIIIII“?

  2. Posli vyhruzny mail byvalemu redaktorovi :)…. ja to opravim :):)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *