DRACULA FEST – 18.8.2001

krabathorVětšina fanoušků tvrdší hudby bývá touhle dobou spíš na BRUTAL ASSAULT Festivalu. Nejinak tomu bylo jistě i letos. Mě však selhal odvoz (Zdravím Goryho) – lehká bouračka na mopedu (motorce) vše omlouvá. No tak jsem vyrazil alespoň na Draculu do Plasů. Jel jsem jesdnoduše zkouknout tři hodně dobrý český death metaly – PANDEMII, HYPNOS a KRABATHOR. Taky jsem byl zvědavej na vystoupení FATY MORGANY.

Na místo areálu, kde obvykle hrávají ALKEHOL, ARAKAIN atp. na Czech Rock Blocku jsem dorazil ani nevím v kolik hodin – ostatně na tom ani nezáleží. Rozhodně vím tohle – na uvítanou mi hráli SCIENCE FICTION a neznělo vůbec špatně. Tuhle kapelku jsem do té doby vůbec neznal. Pánové nehrají žádnou velkou petelici, ale jejich gothic/black rockmetal je příjemná záležitost. Po nich už přichází na řadu death metal se vším všudy – PANDEMIA. Výborná záležitost v podání velmi přesvědčivém.

PANDEMIA je opravdu kapela minimálně evropských rozměrů. Po Chebské sebrance přichází moravský HYPNOS. A Bruno žene svojí kapelu neúnavně vpřed. I když po poslechu CD „In Blood We Trust“ se mi deska zdála jednoduchá, na koncertě musím uznale pokývat. Možná je to také tím, že Bruno je frontman jakých je málo. Pak přichází na řadu místní legenda FATA MORGANA. Pompézní ohňostroje, rachejtle, petardy a podobné propriety. Během vystoupení probíhá poprava, pitva, válka. Prostě kapela pojala hudební vystoupení na pódiu trochu jako divadelní scénu. FATA MORGANA je určitě hodně o efektech, ale ani ten trash/ heavy metal nebyl zas tak špatný.

A přichází závěr a KRABATHOR. Vystupování pánů Christophera a P. Speckmana nepůsobí tak samozřejmě jako Brunovo, ale v muzice si s ním nezadají. Zajímavý bylo sledovat Skulla – protože seděl obráceně tj. zády k lidem pod pódiem. Docela zajímavá podívaná. KRABATHOR už není takový živel jako dřív (Brunovo charisma prostě chybí) ale je o hodně dobrých muzikantech, kteří umí. Jak bylo řečeno ůvodem – tři asi v současnosti nejlepší death metaly v ČR. I když tajně doufám, že Bruno a KRABATHOR není uzavřená kapitola. No, to ukáže čas…..

MarDuk

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *